Sunday, 18 March 2012

NAK CANTIK KE NAK SIHAT



Ha, semua orang mesti nak nampak cantik kan. Pakai baju cantik2,make up lawa2, lagi2 kalau nak g dating ke,nk hang out ngan member ke.. Time tu, segala fesyen ada,yang berbelit-belit la, yg baju ropol-ropol la, baju berwarna warni,aksesori lagi, e2 baru pakaian blom lagi make up kat muka tu..bermcm2 kale ada kt mata,blushing pink kale gitu, lip stick merah mak ngah..bermacam-macam lagi gaya orang yg nk cantik ni. Sama la mcm I.. I pun suka gak melawa ni..Lagi2 kalau jmpa orang tersayang.. sudah semestinya nak nampak cantik kan..takkan la nak hudoh plak.. Hahaha..


Tapi bukan itu yang I nak kabo ye. Memang semua orang nak nampak cantik, terutama sekali WANITA. Tapi cukup ke dengan hanya nampak cantik luaran je. Sebagai seorang insan yang bernama WANITA,u all kena la jage kecantikan dan kesihatan.. tak syok gak kalau muke bukan main la cantik tapi berpenyakit..u all kena la jage kesihatan badan untuk menepati syarat cantik luar cantik dalam.. bukan susah pun nak sihat.. u all just kene jage ape yang u all makan dan makan la makanan yang seimbang.. bile u all jage makan, kecantikkan sebenar akan lebih terserlah..

So,makan la benda yang berkhasiat tak rugi pape pun kalau u all makan makanan yang berkhasiat.. maybe kalau kte jaga cara pemakanan mungkin umur akan lebih panjang.. memang meninggal tu dah di takdirkan oleh Allah, tapi u all mesti tak nak meninggal disebabkan penyakit yang bahaya kan.. sakit der.. mencegah lebih baik daripada merawat.. I pun dulu tak suke nak jage makan ni,I bedal je pe yang ade depan mate.. my mom slalu bising die cukup menitikberatkan pasal makan ni.. die kate, dari mude la kene jage kesihatan.. nanti da tue banyak penyakit.. susah nak pulih kalau sakit.. dan finally, I pun sedar betape pentingnye menjaga kesihatan ni.. so, sekarang ni I sungguh dan sangat2 menjage kesihatan..sebab tu la I jarang sakit..hehehe..riak plak kan..

Alhamdilillah buat setakat ni I tak deplak sakit yang kritikal.. wah2 banyak plak I type ye.. daripada tak tau nak type ape.. so, kat sini I nak nasihatkan kat u all kat luar sane tolong la jage kesihatan, sebab dunia amat memerlukan kite untuk menjamin masa hadapan..:p  len kali I bagi tips-tips untuk sihat plak ye.. tunggu..









*PETUA HARI INI:

- HILANGKAN MINYAK DI MUKA

  • PARUT EPAL HINGGA HALUS DAN SAPUKAN PADA WAJAH SELAMA 15MINIT.
  • BILA DAH KERING BLEH CUCI NGAN AIR SUAM SEHINGGA BERSIH




No comments:

Post a Comment