Sunday, 18 March 2012

NAK CANTIK KE NAK SIHAT



Ha, semua orang mesti nak nampak cantik kan. Pakai baju cantik2,make up lawa2, lagi2 kalau nak g dating ke,nk hang out ngan member ke.. Time tu, segala fesyen ada,yang berbelit-belit la, yg baju ropol-ropol la, baju berwarna warni,aksesori lagi, e2 baru pakaian blom lagi make up kat muka tu..bermcm2 kale ada kt mata,blushing pink kale gitu, lip stick merah mak ngah..bermacam-macam lagi gaya orang yg nk cantik ni. Sama la mcm I.. I pun suka gak melawa ni..Lagi2 kalau jmpa orang tersayang.. sudah semestinya nak nampak cantik kan..takkan la nak hudoh plak.. Hahaha..

Friday, 16 March 2012

kecantikan adalah hak milik setiap insan

Setiap insan dalam dunia ini ada hak untuk kelihatan cantik tak kirelah lelaki ke, perempuan ke..Cantik tu adalah subjektif.. Tidak perlulah kite nak pertikaikan samaada seseorang itu cantik atau tidak mungkin pada pandangan orang lain dia nampak cantik.. Tapi pada pandangan kite biasa-biasa aje.. Itu adalah hak dia.. Tapi akan lebih cantik apabila kecantikkan itu addalah semulajadi.. Ia adalah cantik tanpa memakai sebarang make up dan barangan kosmetik.. Kecantikan semulajadi adalah cantik luar dan cantik dalam.. Cantik luaran adalah bersih dan kemas dalam setiap  pemakain manakala cantik dalaman adalah kehalusan keperibadian seseorang itu.. Cara die berkata-kata, berjalan, makan, dan banyak lagi yang menyebabkan orang lain terpesona akan keindahan cantik luar dan dalamnya.. Tidak salah untuk nampak cantik, Kita mestilah yakin dengan diri kita.. Mungkin kite silap apabila cantik itu hanyalah untuk tontonan orang ramai.. Tapi sebenarnya cantik adalah apabila kite yakin dan selesa dengan diri sendiri serta senang untuk bergaul.. Apabila kita cantik secara automatiknya keyakinan itu datang dalam diri kita..Cantik bukan bermakna berkulit cerah , bermata bundar, berbibir mungil, namun lebih dari itu. Jika kite nak cantik kite juga haruslah selesa dengan diri kite..